Als muzische coach en leerkracht wil Lieve graag haar ervaringen delen aan leerkrachten die op een muzische manier met jonge kinderen willen werken.
Hiervoor stelde ze zes workshops samen.

Aangezien ze als kleuterleerkracht 6 jaar in de klas heeft gestaan en daarnaast ook muzikale workshops gaf, zijn de workshops zeer praktijkgericht en op de dagelijkse klas realiteit afgestemd. De workshops zitten boordevol tips en ideetjes die de cursist meteen kan meenemen naar de eigen klas en school.

In elke workshop wordt bekeken hoe de leerkrachten de muziek tot bij hun kleuters in hun eigen klas kunnen brengen. Dit zodat ze zelf hun leerlingen kunnen onderdompelen in de wondere wereld van de muziek en de leerlingen zo de kans krijgen om de muziek ten volle te beleven. (Leeftijd 2.5 – 6 jaar)

Voor het deelnemen aan deze drie uur durende workshops is geen specifieke muzikale achtergrondkennis vereist.

Aan het einde van elke workshop krijgt elke leerkracht steeds een handige syllabus met alle info, tips, liedjes en spelletjes die tijdens de workshop aan bod zijn gekomen mee.

De workshops kunnen gegeven worden als bijscholing tijdens een personeelsvergadering of op een pedagogische studiedag.

Er is ook mogelijkheid om te kiezen voor een muzisch coachingstraject.
Na het geven van de gekozen vorming volgen er nog twee opvolgsessies ( v.b.: tijdens personeelsvergaderingen) waarin Lieve met de leerkrachten zeer concreet aan de slag gaat om de inhoud van de gegeven vorming om te zetten en uit te voeren in hun eigen klaspraktijk.
Klik hier voor meer informatie over het muzische coachingstraject.


Muzische workshops voor leerkrachten

Aan de slag met muziekinstrumenten in de kleuterklas

Praktische tips en leuke spelletjes over het gebruik van de gepaste muziekinstrumenten in de kleuterklas. De focus ligt vooral op het experimenteren en het leren werken met (nieuwe) muziekinstrumenten in de kleuterklas.

Musiceren in de kleuterklas

Deze workshop bouwt voort op de sessie “ Aan de slag met muziekinstrumenten in de kleuterklas” en zit boordevol muzikale spelletjes met verschillende muziekinstrumenten. Ook het musiceren met jonge kinderen en het gebruik van muziekpartituren op kleutermaat worden behandeld.

 

Je kan meer met een liedje dan je denkt in de kleuterklas

Hoe breng je een lied aan in de klas? Zelf kennis maken met nieuwe kleuterliedjes en leuke liedspelletjes. Tips die je als leerkracht ondersteunen bij het zingen maar die je vooral veel zin doen krijgen om samen met de kleuters te gaan zingen in de klas.

 

 

 

Een muziekhoek in de kleuterklas 

Het hele jaar door muziekpret in de muziekhoek in jouw klas.
In deze workshop krijg je concrete en praktische tips over het inrichten van een muziekhoek  in de klas en welke activiteiten je er kan laten plaatsvinden het hele schooljaar door.

 

 

 

 

 

 

Ukulele spelen in de Kleuterklas

 

De ukulele is het uitgelezen instrument om je op een leuke en eenvoudige manier te begeleiden tijdens het zingen in de klas.
In deze workshop staat het leren bespelen van de ukulele centraal.  Je krijgt uitleg over de werkwijze van het instrument, leert enkele basisakkoorden spelen en kan deze meteen uitproberen op gekende en nieuwe liedjes.
Aan het einde van de sessie ga je naar huis met de basiskennis van het ukulele spelen, met een reeks liedjes die je meteen kan spelen, maar vooral met veel zin om met je ukulele in de klas aan de slag te gaan.