Aan de slag met

MUZIEKINSTRUMENTEN

in de kleuterklas

Muziekinstrumenten hebben een grote aantrekkingskracht op jonge kinderen en zijn een must do in elke kleuterklas.
Maar hoe pak je dit concreet aan in de dagelijkse kleuterklaspraktijk?

Welke instrumenten schakel je in? Welke activiteiten voer je er mee uit?

Muziekinstrumenten kunnen een uitstekende verrijking zijn voor je muzikale werking in de klas. We zien echter vaak dat er in de kleuterklas maar weinig variatie terug te vinden is in het gebruik van deze instrumenten.

Via de workshop Aan de slag met muziekinstrumenten in de kleuterklas wil ik aantonen dat muziek maken met muziekinstrumenten, in de kleuterklas veel meer kan zijn dan af en toe de muziekkist openen en de kinderen er op los laten.

In de workshop wordt besproken welke instrumenten geschikt zijn voor gebruik op kleutermaat, welke activiteiten je concreet kan uitvoeren met een kleutergroep (2.5-6 jarigen), hoe je het werken met muziekinstrumenten in de klas stap voor stap kan opbouwen, en vooral hoe je samen met je kleuters veel plezier kan beleven aan het spelen met deze muziekinstrumenten.

We gaan actief aan de slag en leren, net als de kinderen, enkele muziekinstrumenten in al hun facetten op een speelse manier kennen.

 

DSC_0131

 

 

 

 

 

Duur workshop: 3 uur (15 minuten pauze inbegrepen)
Aantal deelnemers: max. 20
Prijs: €490,- (excl BTW)  + vervoerskosten

Voorwaarden:
* Klaslokaal op het gelijkvloers, banken aan de kant, stoelen in een halve cirkel
* Beamer en scherm aanwezig / smartboard
* Parking vlakbij het sessielokaal voor het makkelijk in en uitladen van materiaal
* Aankomst sessiegever 45 minuten voor aanvang workshop, gelieve tegen aankomst het sessielokaal in de juiste opstelling te voorzien.