Spelen met boomwhackers
We experimenteren met de boomwhackers en gaan samen op zoek naar de verschillende manieren om met onze boomwhackers muziek te maken. Aan de hand van een muzikale dobbelsteen spelen we heel wat muzikale spelletjes rond de verschillende muzikale parameters.

 

Djembee Hee
Een muzische les vol getrommel. We gaan aan de slag met emmers, zoeken uit welke geluiden we er allemaal uit krijgen. Leren op een speels manier een Afrikaans liedje aan waarbij we ons extra focussen op het ritme van het lied. We spelen ritmische spelletjes en zorgen voor een gepaste ritmische begeleiding bij het Djembee Hee lied.

 

Regen Regen
In deze muzische sessie leren we op een speelse manier het lied “ Regen regen” aan. We gaan aan de slag met de muzische parameters snel en traag en dansen op de muziek in het rond met onze paraplu’s. Een actieve sessie boordevol beweging en muziek.

 

Rockband
De kleuters maken kennis met echte rockmuziek en spelen mee in een echte rockband act. We leren de hele act stap voor stap aan en leven ons volledig uit op de wilde drum en gitaar solo. We will, we will rock you!

 

Ritme klaar
In deze sessie gaan we op heel wat verschillende manieren aan de slag met ritme.
Met ons hele lichaam beleven we het ritme van de muziek. We leren in de maat marcheren en werken rond het aanvoelen van de eerste tel in de maat. Aan het einde begeleiden we een lied met body percussie.

 

Een rad vol muziek
Aan een groot rad hangen 10 muzikale spelletjes. Aan de kleuters om te draaien om zo te weten te komen welk spel er wordt gespeeld. Dit is een zeer gevarieerde sessie waarin de kleuters kennis maken met heel wat verschillende muzikale spelletjes en verschillende muziekinstrumenten.

  1. .