Spelen met schudeitjes
Een muzische sessie vol muziek en beweging. Al spelend gaan we aan de slag met de muzikale parameter muziek – geen muziek en laten we onze eitjes op gepaste wijze klinken en rinkelen.

 

Rommelen en trommelen
Een muzische sessie vol getrommel. We gaan aan de slag met emmers en stokjes, zoeken uit welke geluiden we er allemaal uit kunnen halen. We spelen muzikale spelletjes en ontdekken het muzikale verschil tussen rommelen en trommelen.

 

Hansje Pansje kevertje
We gaan aan de slag met het gekende kleuterlied “ Hansje Pansje Kevertje”. We ontdekken op een speelse manier de inhoud van het lied, spelen met de muzikale parameters hoog en laag, zingen het lied op verschillende manieren en beelden het lied uit met ons eigen Hansje Pansje Kevertje.

 

Zeepbellen
We starten de les met het waarnemen van zeepbellen. Nadien dansen en zweven we rond net zoals de zeepbellen met bellenkransen aan onze armen, maar pas op, want elk moment kunnen we ook weer uit elkaar spatten. Een sessie boordevol emoties waarin de kinderen zich helemaal inleven in de muziek.

 

Flieder fladder vlinder
Met bewegingsdoekjes fladderen we als vlinders rond op de muziek. De muzische parameters, hoog- laag en snel en traag komen hierbij aan bod. We leren ook een echt vlinderlied aan en sluiten af met een rustgevende vlinder massage.

 

Lieve Knuffelbeer
In deze snoezelige muzikale workshop gaan we zorgen voor onze eigen knuffelbeer.
Samen dansen, zingen, springen en natuurlijk ook veel knuffelen.
We leren ook een slaapliedje en wiegen onze knuffelbeer zachtjes heen en weer.
Alle kleuters brengen hun eigen knuffelbeer mee naar deze workshop.